16.06.2020

Fernleihe und Dokumentlieferdienste der UB Freiburg und ihrer Fachbibliotheken // Interlibrary loan and document delivery services of the UB Freiburg and its campus libraries

Neben den Scan- und Versandservices von lokal vorhandenen Beständen für Mitarbeitende und Studierende der Universität sind auch wieder Fernleihbestellungen für alle Nutzerinnen und Nutzer möglich. // In addition to the scanning and mailing services of locally available holdings for university staff and students, interlibrary loan orders are once again possible for all users.

(english version below)

Während des eingeschränkten Ausleihbetriebs der UB bieten wir für Studierende und Mitarbeitende der Universität folgende Zusatzleistungen an:

• Aufsatzlieferdienst Versenden von Scans aus Zeitschriften und Sammelwerken der UB und ihrer Fachbibliotheken (kostenfrei).
  • Buchversand Verschicken von ausleihbaren Büchern der UB per Paketpost (kostenpflichtig).

Ab Di 16.06.2020 sind allen Nutzerinnen und Nutzern wieder Fernleihbestellungen von Büchern und Aufsatzkopien möglich.

Verwenden Sie dazu bitte die Suche im Katalog plus unter dem Reiter "Fernleihe", um sich einzuloggen und Bestellungen (kostenpflichtig) im Fernleihportal aufzugeben.

Alle weiteren Informationen zur Fernleihe finden Sie hier

Sie haben Fragen?
Sie erreichen uns telefonisch von Mo–Fr 9–17 Uhr unter 0761/203-3918 und per E-Mail unter info@ub.uni-freiburg.de

// english version //

During the limited lending service of the University Library we offer the following additional services for students and staff of the university:

• Article delivery service Sending of scans from journals and collected works of the University Library and its campus libraries (free of charge).
  • Postal service for books Sending of borrowable books from the UB by parcel post (fee required).

From Tue 16.06.2020, all users will again be able to order interlibrary loans of books and copies of articles.

Please use the search in the Catalogue plus under the tab "Interlibrary Loan" to log in and place orders (subject to charge) in the interlibrary loan portal.

All further information on interlibrary loan can be found here

Do you have questions?
You can reach us by phone from Mon–Fri 9–17 hrs under 0761/203-3918 and by e-mail under info@ub.uni-freiburg.de